Midweekroeien bij de Amstel

Het midweekroeien is een prima manier om kennis te maken met andere leden van onze eigen club, maar ook van andere clubs. Naast het trainen van je conditie (er is echt wel een goede conditie vereist, want het zijn tochten van rond de 40 km), is het goed voor je roeitechniek. Je leert aan te leggen en uit te stappen op de gekste plekken. Je vaart onder hele lage bruggetjes door, waar je moet slippen en liggen. Soms moet er gepeddeld worden.

Het midweek roeien bestaat uit vier onderdelen:

Dinsdagmiddagtocht
Iedere dinsdagmiddag organiseert Aafke Gorter een tocht in en om Amsterdam (m.u.v. de hieronder aangegeven data van de midweektochten). Zorg dat je om 14 uur op het vlot staat. Bij slechte weersomstandigheden is het verstandig om eerst even met Aafke contact op te nemen (06 33752578 of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dagtochten vanuit de club
Gewoonlijk beginnen deze tochten om 10.00 uur en duren tot zeker 20.00 uur. Voor deze tochten is een goede conditie vereist. Meestal zijn het tochten van rond de 40 km. Je roeit echter niet de hele tijd, maar wisselt af met de stuur.Deelnemers nemen een picknick mee (een salade, Franse kaas met stokbrood, quiche, taart, fruitsalade enzovoort). Samen delen we het eten. Het is dus niet de bedoeling, dat je een boterham meeneemt, maar je maakt iets dat je kunt delen met anderen.Vergeet vooral niet water mee te nemen. Daarnaast is het handig kleingeld mee te nemen voor eventuele sluisjes onderweg.

We hebben de volgende tochten gepland (programma 2019):

4 april (donderdag 10 uur) : Landje van Geijsel (26km) vogeluitkijkpost bij Ouderkerk
16 april (dinsdag 14 uur): De Wallen (15 km)
2 mei (donderdag 9 uur): De Waver (35 km)
16 mei (donderdag 9 uur) Holysloot en Broek in Waterland (40 km)
4 juni (dinsdag 2 uur): Oostelijk Havengebied (20 km)
20 juni (donderdag 9 uur): Ilperveld (34 km)
2 juli (dinsdag 11 uur: De Ceuvel (21 km) duurzame broedplaats in Noord
18 juli (donderdag 9 uur): het Gein (33 km)
30 juli (dinsdag 9 uur): Vinkeveense Plassen (40 km)
8 augustus (donderdag 9 uur): Westeinder Plassen (38 km)
20 augustus (dinsdag 11 uur): Amsterdamse Plassentocht (24 km)
3 september (dinsdag 9 uur): vanuit Purmerend naar de Zaanse Schans (15 Euro per wherrie)
17 september (dinsdag 9 uur): vanuit Leiden maken we in Leiden een grachtentocht
1 oktober (dinsdag 2 uur): Grachtentocht in Amsterdam (21 km)

Drie weken voor de desbetreffende tocht hangt er een inschrijflijst op het prikbord.

Interesse in een midweektocht? (Mail organisator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Verenigingen op bezoek

Er zijn ook regelmatig uitwisselingen met andere clubs. Gewoonlijk organiseren we een grachtentocht voor clubs van buiten en vaak laten we onze leden de boten sturen.

Op bezoek bij andere verenigingen
Daarnaast organiseren we altijd een aantal tochten vanuit andere roeiclubs. We verzamelen dan op de club en met een aantal auto’s rijden we dan naar de desbetreffende club, waar we in samenwerking met die club een tocht organiseren (in het verleden hebben we bijvoorbeeld in Barendrecht, Haarlem, Weesp, Naarden, Gouda, Purmerend, Woerden, Gorcum, Leerdam, Zaandam, Utrecht, Uithoorn geroeid. Ook dit jaar zullen uitwisselingen plaatsvinden. Deze tochten zullen we tijdig aankondigen op de website of het aankondigingsbord. Wanneer je ons een mail stuurt dat je interesse hebt in onze tochten, sturen we je bij elke tocht, die we plannen, een mail met gegevens.

Contact
Wil je meer weten over het midweekroeien? Neem dan contact op met Aafke Gorter (06 33752578 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Carine Hoogveld (06 41501926 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wil je op de hoogte blijven van de tochten, stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zetten we je op een lijst en sturen je gegevens op over tochten. Hoop jullie te zien op een van onze tochten.