Ben je het jeugdroeien ontgroeid of word je komend kalender jaar vijftien, dan kom je juniorenroeien. In de leeftijdscategorie van veertien tot achttien jaar komt naast het plezier in het roeien het accent steeds meer te liggen op bij het leren hard roeien. Het merendeel van de junioren doet dan ook mee aan wedstrijden in de regio en soms nationaal of zelfs internationaal. Aan het begin van het seizoen (september) worden er ploegen geformeerd op basis van leeftijd en ambities.

Competitie

De competitieroeiers trainen twee à drie keer per week. Het merendeel van de roeiers in deze groep doet mee aan wedstrijden op regionaal en nationaal niveau.

Wedstrijd

De wedstrijdroeiers trainen circa vijf keer per week. Er wordt zoveel mogelijk deelgenomen aan nationale wedstrijden, waaronder het NK voor junioren. Met een deel van deze groep kan worden gestreefd naar een deelname aan het WK voor junioren, de Coupe de la Jeunesse (EK voor junioren) en andere internationale wedstrijden.

Bij zowel de wedstrijd- als de competitiegroep blijft het accent liggen op de gezelligheid en het plezier en het met elkaar op een verantwoorde manier beoefenen van de roeisport. Trainingen bestaan vooral uit roeien, maar daarnaast wordt ook aandacht besteed aan conditie- en krachtontwikkeling. De Amstel beschikt over een groot aantal ergometers en organiseert ’s winters hardlooptrainingen. De trainingen, zowel binnen als buiten, worden gegeven door ervaren wedstrijdcoaches die zorgdragen voor een verantwoorde opbouw aan de hand van professioneel opgestelde trainingschema’s.

 

Tycho Muda
Jeugdcoördinator De Amstel
06-5392 6058

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.