Opknappen bamboevloer sociëteit

In de centrale hal en de sociëteit ligt sinds de grote verbouwing 2011 een bamboe parketvloer. Deze is lastig schoon te houden. Na overleg met onze sponsor Sikkens is besloten om de parketvloer grondig aan te pakken. Deze aanpak houdt in dat de vloer goed gereinigd wordt, daarna geschuurd en de dagen daarna voorzien wordt van een duurzame epoxylaag. Epoxy is geen gewone vloerlak maar een doorzichtig kras en vuilbestendig kunsthars die de vloer gaat beschermen. Schildersbedrijf Gerbers Schilderwerken heeft ervaring met het behandelen van dit soort type vloer met epoxy en gaat de werkzaamheden voor ons uitvoeren. Samen met het schildersbedrijf en onze sponsor Sikkens gaan we binnenkort een testvlak opzetten. Dit is om te weten hoe de vloer het beste behandeld kan worden.

Het opknappen van de bamboevloer is een flinke klus. Gedurende de werkzaamheden is de vloer niet te gebruiken en dat zal ongetwijfeld tot enige overlast leiden. Omdat het onderhoud gedurende de zomersluiting van de pachter samenvalt, hopen we de overlast te beperken.

societeitOp zondag 29 juli gaan we de hal en sociëteit leegruimen. Wij zoeken daar nog vrijwilligers voor! Als je een uurtje tijd over hebt meld je aan bij René Visser, via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het biljart wordt door de firma Wilhelmina biljarts gedemonteerd en verplaatst. Zodra de vloer strak in de epoxy staat en is uitgehard wordt het biljart weer in elkaar gezet.
Op maandag 30 juli wordt de vloer schoongemaakt en geschuurd. De werkzaamheden duren zoals nu naar uitziet tot en met vrijdag 3 augustus waarna de vloer een aantal dagen kan drogen/uitharden. Op woensdag 8 augustus is de vloer weer beloopbaar. In die week zullen we de spullen weer terug gaan plaatsen. Ook hier zoeken wij vrijwilligers voor! Heb je in die week een of twee uurtjes over? Meld je dan aan bij René Visser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de genoemde periode maandag 30 juli tot woensdag 8 augustus kan er natuurlijk wel geroeid worden. De kleedkamers zijn bereikbaar en er zullen omleidingsroutes in gebruik zijn. De loodsen zijn bereikbaar via de trap aan de kant van het tankstation en de kleedkamers, toiletten en ergoruimte zijn bereikbaar via hal bij de keuken en via het terras. Deze routes worden aangegeven en wij verzoeken dringend om hier gebruik van te maken en vooral niet de bamboevloer te betreden! Het geeft enige overlast maar wij gaan ervan uit dat als alles klaar is dat de vloer er dan weer mooi bijstaat en goed schoon te houden is.

Zijn er naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kun je die stellen aan de commissaris gebouw, René Visser (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)