Iedereen instructeur!

De Novembervieren zijn net achter de rug. Met vier Amstelblikken hebben we weer geweldig gepresteerd! Het was een drukte van belang bij onze vlotten, want maar liefst negentien ploegen met Amstelroeiers aan boord deden mee. In stilte heb ik onze vieren gevolgd, die over het water scheren en alles geven om een bokaal binnen te halen. Vanaf nu begint de training voor de Head en de Heineken. Ook nieuwe ploegen, die nog nooit aan een wedstrijd hebben meegedaan staan te popelen om zich in de strijd te werpen en werken zich nu al in het zweet op de ergometers.

Die nieuwe en jonge wedstrijdploegen zijn van groot belang om onze vereniging levend te houden. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. We creёren er een pool van mensen mee, die later de oud-gedienden kunnen vervangen in het bestuur, in commissies, als instructeur of coach. Want aan deze functies is altijd een grote behoefte.

Als je instructeur wordt, vervul je niet alleen die behoefte, maar het is ook leuk. Daarnaast leer je beter te roeien, omdat je een uitstekende opleiding krijgt. Wat je daar leert, kun je op jezelf toepassen en bij anderen als je instructie geeft. Instructeur worden kan trouwens ook als je niet mee hebt gedaan aan wedstrijden. Als je je C1 test hebt gehaald, kun je al basisinstructie geven.

Begin volgend jaar organiseert De Amstel weer een instructeursopleiding. Die bestaat uit vier avonden en twee zaterdagmiddagen. Daarna en zelfs tijdens de opleiding, kun je al beginnen met het geven van instructie. Dat hoeft echt niet twee keer per week, met eens per twee of drie weken zijn we al blij. Heb je zin om iets voor jezelf en voor de club te doen? Geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..