MARATHON 

Heb je 't gezien? Zondag 15 oktober de Marathon van Amsterdam? Ik zat op de punt van de stoel, want mijn schoondochter liep haar eerste Marathon en dat moest natuurlijk gevolgd worden. Niet langs de kant, dat helpt niet meer want ik zie toch niks, maar wel voor de buis. Of zeggen we tegenwoordig voor de plaat?
Afijn, de Marathon dus. Geweldig mooi weer, een vol veld, veel volk op de been en Amsterdam op haar mooist. Net als bij de Tour de France is kijken naar de wedstrijd tegenwoordig ook kijken naar de prachtige omgeving. Slim bedacht, als je weet dat zo'n wedstrijd over de halve wereld wordt uitgezonden. Misschien wel weer een beetje dom als je vindt dat er al teveel toeristen zijn in Amsterdam. Maar misschien vindt niet iedereen dat…..
Maar mooi was het. En mooier werd het toen de atleten langs de Amstel gingen lopen. Een traditie, die stamt van de Olympische Spelen van 1928 toen de Marathon ook het traject langs de Amstel naar Ouderkerk en terug koos. Mooie traditie. Bekend is dat de topatleten dat nog steeds één van de aantrekkelijkheden van de Marathon van Amsterdam vinden: het traject langs de Amstel.
En wat me nog nooit eerder was opgevallen: de roeiers. Volkomen argeloos deden Amsterdamse roeiers als altijd hun tripje naar Klein Kalfje, Grote bocht of Ouderkerk, temidden van de marathonlopers. Wat een geweldige vertoning. Sport in het kwadraat. Dat begrepen de cameralui op de motor en in de helikopter ook donders goed. Die vonden het maar wat leuk om de rustig voortglijdende skiffjes en de dapper doortrekkende C4-tjes eens scherp op de korrel te nemen. Waar kom je zoiets tegen? En het mooiste van alles: dit was niet georganiseerd, dit was naturel. Dit gebeurde omdat het nu eenmaal altijd zo gaat op een mooie zondag. Iets voor een nieuwe traditie?

OK, maar eerst de Bank van Jaap recht zetten….

Dirk

Ergohead 2018

Zet alvast in de agenda! De 21e editie van de Amsterdam World Ergohead komt eraan en is op zondag 28 januari.
Locatie: Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Jij doet toch ook mee?

Goed doel:
Met je start steun je het goede doel: Friendship Sports Centre. Het sportcentrum voor jeugd en jongeren met een beperking. Geef je op bij de wedstrijdcommissaris Nienke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en start alvast met trainen om jouw top tijd te halen, tijdens dit unieke Amstel evenement!

Tot ziens op de Ergohead 2018!

Ergohead 2018 banner